Bok: Nätdroger & RC-droger

2011 gav jag ut boken om nätdroger (eller mer korrekt RC-droger), kallad just Nätdroger & RC-droger. Bakgrunden är att jag själv kom i kontakt med nätdrogerna och insåg att jag saknade kunskap om dessa, och att det inte heller fanns någon tillgänglig fakta. Den fakta som fanns tillgänglig i olika sammanhang visade sig vid kontroll vara felaktig i allt för stora delar. Eftersom jag anser att droger och missbruk/beroende är allt för allvarliga fenomen för att hanteras med felaktiga fakta skrev jag boken jag själv saknade. Till del har jag i kategorin ”Nätdroger” kommenterat området, främst medias och andras framställningar av området, se hemsidans ”Kategorier”.

Boken ger en översiktlig introduktion till fenomenet internetdroger/nätdroger/rc-droger inkl dess historik som går långt tillbaka. Läsaren får även kunskap om hur nätdroger marknadsförs och säljs, och varför dessa droger är efterfrågade. I boken finns även ett resonemang om farhågor kring den nya lagen mot nätdrogerna, ett resonemang som tyvärr har visat sig bli verklighet då tillgängligheten för de som söker idag är större efter än före regeringens nya lag.

Boken innehåller i övrigt även beskrivningar av några av de mest populära nätdrogerna, åtminstone de som var ”kända” fram till ca 2012, t ex Spice, Mefedron, MDPV, 4-HO-MET m fl.

Målgruppen för boken är främst de som kommer i kontakt med nätdroger och behöver en översiktlig kunskap av användningen och de olika drogerna, t ex föräldrar, beslutsfattare och behandlare.

Jag påbörjade en kraftigt utökad (och uppdaterad) andra upplaga av boken. Den finns inte utgiven dock (än).

Ibland skriver jag på min Facebook-sida för boken: https://www.facebook.com/natdroger