Om mig

Kortkort-versionen: Jag är civilekonom DHS, nästan klar (C-uppsats återstår) ”socialpedagog”, författare till två böcker (en faktabok om nätdroger och en självbiografi) samt föreläsare och debattör.

Den längre kort-versionen: Född år 1968, uppvuxen i småländska Tranås. Uppväxten skedde tillsammans med min ensamstående mamma, Birgitta, som avled 1998.

Jag har bott i Sävsjö 1987-1988, Stockholm 1988-1999 + 2002-2004 (utbildning och jobb), Eskilstuna (2006-2010, mestadels utbildning) och i övrigt mest i Örebro. Numera bor jag på ”okänd ort”, dvs jag har skyddad identitet pga hotbild. Singel. Diagnostiserad inom autismspektrumet/aspergers syndrom. Ogillar etikettering av individer men tillhör HBTQ-familjen och kallar mig queer just eftersom jag ogillar etikettering.

Jag är utbildad civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm, 247,5 hp. Fördjupning/inriktning mot ”Organisation och företagsledning” samt ”Marknadsföring”. C-uppsats: Internkommunikation under företagsfusioner. C-uppsatsen belönades med EFI:s stipendium för goda uppsatsprestationer.
Jag har också en oavslutad (pågående?, ca 150 hp avklarat) Socialpedagog-utbildning vid Mälardalens Högskola respektive Örebro Universitet. C-uppsats kvarstår.

Min kompetens inom bloggens specialområden framgår här.

Jag har arbetslivserfarenhet, från ”dåtid”, huvudsakligen inom försäljning, som säljare av IT-system och IT-tjänster, som Key Account Manager för dito (kund Skattemyndigheten, kontovärde ca 30 Mkr), som försäljningschef (Elektronisk handel, fd Sema Group). Men jag har även arbetat som såväl tidningsbud som brevbärare och telefonsäljare. Vidare har jag drivit ett par företag, det gick inget bra av olika skäl. Under en tid 2015-2016 har jag även arbetat huvudsakligen med opinionsbildning som organisationssekreterare på vad jag trodde var en organisation inom det sociala området.

Jag är intresserad av litteratur, skrivande, datorspel, konst, historia, människor, politik mm.

Politiskt har jag en social liberal (medvetet särskrivet) utgångspunkt. Jag är uppvuxen inom, och präglad av, socialdemokratin (morfar och mamma politiskt aktiva med politiska förtroendeuppdrag från lokalt till nationellt). Själv har jag varit ordförande för Sävsjö MUF under ett år samt under mycket kort kuppartad karaktär även ordförande för Fria Moderata Handelsstudenter. I brytpunkten mellan socialt ansvarstagande och social omsorg samt upprätthållande av individens möjligheter/friheter och rättigheter, samt skyldigheter, ligger mina värderingar. Dock har jag inget politiskt parti som jag anser mig kunna engagera mig inom.

2 reaktioner till “Om mig

  1. Tack för att du tog upp och nämnde mina flickors pappa och min stora kärlek. Jakob hittades död på sitt rum på rällsögården januari 2015. Vårt liv rasade.. Han var vårt allt. Våra flickor är idag 5 och 6 år. Sorgen är tuff och kommer aldrig försvinna. Han skulle vara”trygg/tryggare” där.

    Gilla

    1. Jag beklagar er förlust. Jag vet inte nu hur jag skrivit om honom men det är skönt att du inte verkar ha något emot det jag skrev. Det är svårt att försöka bedriva opinion och i det arbetet nämna omständigheter/individer när det finns närstående kvar, så mycket som kan gå fel även om jag skriver och verkar i en tro att det jag gör påverkar till det bättre. Oavsett vad jag skrev tidigare så är det inte acceptabelt med antalet människor som dör inom detta område, och än mindre att det händer inom ramen för ”vården”. Värme till dig och era flickor! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s